CAMP NINSKA LAGUNA, Nin

Put blata 10, Nin 23232

Obližnje područje: Južni Velebit

Regija: Dalmacija-Zadar

Kapacitet osoba: 300

Kapacitet smještajnih jedinica: 100

Puno hladovine Srednje hladovine

Opis

Camping Ninska laguna smješten je u Ninu uz prekrasnu i dugu pješćanu plažu daleko od velikih prometnica i industrijskih zona. U sklopu plaže se nalazi i ljekovito blato (peloid). ADAC je upravo ovu plažu koja se naziva i «Kraljičina plaža» svrstao u sam vrh najljepših pješćanih plaža u Dalmaciji. Posebno je pogodna za obitelji s malom djecom.

U kampu se boravi u ugodnom i mirnom prirodnom ambijentu i opuštenoj atmosferi. Kamp raspolaže sa jednim moderno opremljenim sanitarnim čvorom, i sa do 100 kampirnih mjesta. Više od polovice kampa je pošumljeno. Svim je gostima na raspolaganju veliki hladnjak kojeg mogu koristiti potpuno besplatno.

U neposrednoj blizini kampa pronaći će te sve što vam treba, od marketa u kojem možete pronaći skoro sve, do restorana sa dalmatinskim specijalitetima, a u samom centru Nina koji je od kampa udaljen manje od 700 m pronaći će te i banku, poštu i ostale usluge. Camping Ninska laguna nastao je još 1977. godine te je jedan od prvih kampova na ovom prostoru.

( Dalmatinski magarac jedan od simbola dalmacije i ovog Kampa. Djeca će zasigurno uživati igrajući se ovom domaćom životinjom ili donositi mu vode.)

                                                                                       

                                                                       LJEKOVITO BLATO PELOID

U blizini kampa, u sklopu plaže, nalazi se ljekovito blato poznato pod nazivom peloid.

Ljekovito blato služi za liječenje još od Rimskog doba. Djelovanje ljekovitog peloida očituje se kroz fizički, mehanički i kemijski učinak. Terapija se provodi u ugodnom prirodnom ambijentu, a obuhvaća kupanje i plivanje u toplom moru nakon tretmana ljekovitim blatom koji se provodi pod kontrolom medicinskog osoblja.

More, zagrijano utjecajem sunčevih zraka, omogućuje produžetak terapije i to naročito kod različitih reumatskih bolesti, a posebno kod raznih deformacija kralježnice (išijas, lumbago, piriartritis…) I kroz to prouzrokovane bolove i popratnih pojava kao posljedice nastalih deformacijama lokomotornog sustava, zatim kod problema ženske neplodnosti kao i kod raznih kožnih oboljenja.

Nalazište ljekovitog peloida nalazi se u oazi plitkih, dugih i pjeskovitih laguna odvojenih od izravnog prometa, daleko od industrijskih zona I većih prometnica. Sama plitkoća mora i uvučenost u kopno osiguravaju za 2 do 3 stupnja veću temperaturu od one na otvorenom moru, što opet stvara veći salinitet i aerosol.

 

Okolica

Udaljenost od centra grada: 500 m

Udaljenost do najbližeg dućana: 450 m

Najmanja udaljenost do mora: 10 m

Najveća udaljenost do mora: 10 m

Najmanja udaljenost do plaže: 10 m

Reklame