Početna
Dobro došli : Gost
Posjetitelja online : 1
Statistika : AWstats
 
Prijave i registracije
 
Prijava suradnika
 
Prijave i registracije članova
 
Ažuriranje podataka gradovi
 
Tražilica - crtice

 
Najnoviji članci
Srednji Velebit
Sjeverni Velebit
Dramati─Źno u snje┼żnoj me─çavi na 2500 ndm
Zir
Pri─Źa o jednom kalcitu
Pravilnik o strogo zaštićenim gljivama
─îe┼íka smr─Źkovica
Proljetne biljke i gljive u Podravini
Jedinstvo znamenitosti zapadnog Kalnika
 
Najnovije destinacije
Omiska Dinara Kruzno
Biokovo - vrhovi
Kri┼żevci - Kalnik (pl. dom)
Ludbreška planinarska obilaznica
Krma - Triglav 4/5.10.2008 Slovenija
Egeria put - Hrvatska - Iovia
Sveti Vid - otok Pag
Spilja pod Zir - om
ZIR
Podkilavac-Mudna dol-Hahli─çi-Kolac-Podki
 
Najnovije Web shop
SVILAJA, PLANINARSKA MAPA ZEMLJOVID,1:25000, HGSS
PROMINA , PLANINARSKA MAPA, ZEMLJOVID , 1:25000 , HGSS
OTOK RAB , PLANINARSKA MAPA, ZEMLJOVID, 1:25000 , HGSS
BRA─î BIKE, BICIKLOM PO BRA─îU, MAPA 1:45000, HGSS
DINARA-TROGLAVSKA SKUPINA-ZAPAD ,PLANINARSKA MAPA,1:25000
 
Najnovije kampovi
admin1
camp mlaska
CAMP SEGET
CAMP VRANJICA BELVEDERE
Diana & Josip
 
Interesantni linkovi


 

Mo┼żda ─çe Vas zanimati

 

Planinarsko dru╣tvo "Ludbreg"
Slike :   
02.03. listopad 2010 GROBNIČKE ALPE - MUDNA DOL I ČETIRI VRHA

Povratak
Antologijski pogledi na Kvarner,  zamršen splet vrhova i kosa, fantastični pogledi na Učku i Čićariju, polualpinistički uspon kroz lonce, kamene tunele, ucjepe i usjeke, bujičnjake, strme i kamenite, ponegdje i okomite teškoprohodne Mudne doli, lijep planinarski dom i 4 vrha HPO očekuju vas na ovoj dugačkoj i iscrpljujućoj planinarskoj turi.  Očekuju Vas neobični i nepoznati predjeli, divlja priroda, čudnovate životinje.

Grobničke alpe pripadaju dubokom krasu vapnenačke gra─Ĺe, bezvodno područje, surove klime, vegetacijom najsiromašniji dio regije. Pa ipak, tamo se nalaze veće lokve, jedna ispod druge. Otkrijete zašto. Nenaseljena planinska skupina. Ljeti bijela, a zimi isto bijela.

 

PD LUDBREG POZIVA VAS NA PLANINARSKI IZLET

 

GROBNIČKE ALPE

(Crni vrh, Fratar, Obruč, Kamenjak) 

02.03. LISTOPAD  2010 ( subota, nedjelja)


Tura je zahtjevna i naporna. Zahtjeva  planinarsko iskustvo i dobru kondiciju, te izdržljivost u planinskim uvjetima. Prvi dan zahtjeva oko 9 sati uspona i hodanja, provlačenja , penjanja na okomite litice i kamenje, ponegdje su sajle, te uspon na vrh Crni vrh. Drugi dan zahtjeva oko 9 sati hodanja i uspona te silazaka sa usponima na vrhove Obruč , Fratar te na kraju Kamenjak .


                             Pratimo prognozu Prvi dan , subota 02.listopad 2010

 

Polazak automobilima iz Ludbrega u 4.30h za Podkilavac . Dolazak do Podkilavca oko 8.00h i početak pješačenja. Nadmorska visina početka pješačenja je 390 m. Uspon kroz Mudnu dol, pa na Crni vrh 1335m . Dolazak na Crni vrh oko 13h. Odmor i polazak za planinarsku kuću na Hahlićima (1097m). Do planinarske kuće ima oko 3h hoda sa Crnog vrha. Odmor i nočenje.
 

Drugi dan, nedjelja, 03. listopad 2010


Ustajemo u 6h i u 7h polazimo na vrh Obruč (1376m) .  Do vrha Obruč ima oko 2h hodanja. Sa vrha Obruč polazimo na vrh Fratar (1353m) što je oko 1,5h hoda te se s Fratra spuštamo do planinarske kuće na Hahlićima. Sa Hahlića preko puta po Kolci, spuštamo se u Podkilavac, što je 2h hodanja. Autima odlazimo na početka puta za Veliki Kamenjak (837 m). Polazak na V.Kamenjak oko 16h i povratak oko 18h. Do Velikog Kamnenjaka dolazi za za 1h. Spuštanja je oko 40 minuta. Povratak u Ludbreg je u večernjim satima oko 22-23h

 

POTREBNA OPREMA

Osnovna planinarska oprema (čvrste cipele, zaštita od kiše-kabanica, štapovi za hodanje, jakna, rezervne majice i čarape, kapa za hladnoću ili sunce, 2 karabinjera i zamka). Ukoliko netko misli da mu treba i penjački pojas neka ga uzme. Zaštita od sunca, krema za sunčanje, teblete za pročišćavanje vode. Planinarska iskaznica, nešto novaca. Dovoljno vode i hrane za 2 dana.  Obratiti posebnu pozornost na dovoljne kolićine vode, potrebne za cijeli prvi dan, jer vode nema do planinarske kuće. U planinarskoj kući mogu se dobiti jednostavna jela ali to je potrebno najaviti .

 

NOČENJE

Pl. kuća na Hahlićima .  Cijena 40,00 kn uz planinarsku iskaznicu. Obavezna je rezervacija.
U slučaju zauzetosti kuća, organizator može promijeniti plan izleta ili nočenja, ili odgoditi izlet.


ŽIGOVI HPO

Vrhovi : Crni vrh, Obruč , Fratar , Kamenjak

 

TROŠKOVI PUTA

Iznos troškova puta je 190,00 kn po osobi za članove PD Ludbreg . Uključen autoput. Na osnovu 4 osobe u autu.
Za ne-članove 250,00 kn.
Nočenje u pl. kućama je 40,00 kn / noć,  uz planinarsku iskaznicu, inače 80,00 kn

 

PUTOVANJE


Osobni automobili.

BROJ SUDIONIKA


Izlet je predvi─Ĺen za minimalno 2 planinara ili maksimalno 10 planinara.

 

VODIČ I PRIJAVE


Damir Klarić, 098-267-067

 

Prijave za izlet zbog rezervacijski potreba najkasnije do 28. kolovoza (utorka) 2010. Za rezervaciju je potrebno

unaprijed platiti 20,00 kn prema pravilima kuća na Hahlićima. Tko se prijavi, a odustane, dužan je 20,00 kn

 

NAPOMENE

U slučaju nepovoljne vremenske prognoze ili nepovoljnih vremenskih uvjeta, izlet na Grobničke alpe se odga─Ĺa za bolja vremena, tj. bolje vremenske uvjeta.
Na izlet svatko odlazi na vlastitu odgovornost.
 

ZANIMLJIVOSTI

Mudna dol

Veličanstveni kameni klanac, duboko usjećen u planinu,  tjesnac pun uskih korita, lonaca, okomitih skokova, otvora. Jedinstveni je fenomen u Hrvatskoj.  Neočekivano divlja priroda, s bogatstvom prirodnih oblika. Pojavljuju se životinje kao što su divlje svinje, jeleni, divokoze, srne, lisice, a navrati i pokoji medvjed, ali se radije ne spušta u klanac. Na maloj dužini, od 2 km treba savladati uspon od 500 ndm relativno.  Uspon kroz mudnu dol osobita je atrakcija.

Obruč

Obruč je najviši vrh čitave skupine i pruža osobit vidik na Sjeverni jadran, Kastavštinu, Grobinštinu, Učku i Pakleno. Na vrhu se nalazi mramorni križ.

Fratar

Fratar je najmarkantniji vrh čitavog sklopa. Ima oblik pravinog čunja, s tamnim pojasom klekovine. Po visini je odmah nakon obruča, a znatno bliže moru, omogućuje prekrasne i vrlo široke vidike.


Po Kolci

Planinarska staza za spust prema Podkilavcu, u slučaju dobro poslaganih vremenskih uvjeta, te kontrasta svjetla i tame, oblaka i zemlje omogućuje antologijske poglede na Kvarnerski zaljev. I bez toga staza nudi prekrasan neobjašnjiv užitak prolaska po njoj.


Planinarska kuća Hahlići,

Renovirana 2010-te . Hahlići se nazivaju lokve što se nalaze 3 min južno od od kuće. U narječju Grobinštine to zapravo znaći kalić (deminutiv od kal, lokva) . Na tom se mjestu nalazi izvor ispod kojeg su pred 3 stoljeća pastiri obzidali 3 bunara, jedan iznad drugog, tako da se mogu prelijevati. Okolina Hahlića, velika je travnata uvala, okrenuta prema jugu i jako botanički zanimljiva.

Kamenjak

Kamenjak, je vrh, slikovitih stijena, a po kojemu je jedno riječko planinarsko društvo dobilo ime.  Gra─Ĺen je od vapnenca , koji je tu razvio svo bogatsvo kraških oblika od ponikva i škarpa pa do okomitih litica s oštrim bridovima i raspucanim stijenama.

Naruči mapu područja

 

 

 


Na╣i sponzori

 
Reklame

Razmjena banera
www.lastminute-hr.com
www.nekretnine-info.com