Početna
Dobro došli : Gost
Posjetitelja online : 2
Statistika : AWstats
 
Prijave i registracije
 
Prijava suradnika
 
Prijave i registracije članova
 
Ažuriranje podataka gradovi
 
Tražilica - crtice

 
Najnoviji članci
Srednji Velebit
Sjeverni Velebit
Dramati─Źno u snje┼żnoj me─çavi na 2500 ndm
Zir
Pri─Źa o jednom kalcitu
Pravilnik o strogo zaštićenim gljivama
─îe┼íka smr─Źkovica
Proljetne biljke i gljive u Podravini
Jedinstvo znamenitosti zapadnog Kalnika
 
Najnovije destinacije
Omiska Dinara Kruzno
Biokovo - vrhovi
Kri┼żevci - Kalnik (pl. dom)
Ludbreška planinarska obilaznica
Krma - Triglav 4/5.10.2008 Slovenija
Egeria put - Hrvatska - Iovia
Sveti Vid - otok Pag
Spilja pod Zir - om
ZIR
Podkilavac-Mudna dol-Hahli─çi-Kolac-Podki
 
Najnovije Web shop
SVILAJA, PLANINARSKA MAPA ZEMLJOVID,1:25000, HGSS
PROMINA , PLANINARSKA MAPA, ZEMLJOVID , 1:25000 , HGSS
OTOK RAB , PLANINARSKA MAPA, ZEMLJOVID, 1:25000 , HGSS
BRA─î BIKE, BICIKLOM PO BRA─îU, MAPA 1:45000, HGSS
DINARA-TROGLAVSKA SKUPINA-ZAPAD ,PLANINARSKA MAPA,1:25000
 
Najnovije kampovi
admin1
camp mlaska
CAMP SEGET
CAMP VRANJICA BELVEDERE
Diana & Josip
 
Interesantni linkovi


 

Mo┼żda ─çe Vas zanimati

 

Planinarsko dru╣tvo "Ludbreg"
Slike :   
9.10.11. ozu 2012 MOSOR - SPLIT - HVAR

Povratak

Planinarsko društvo Ludbreg poziva Vas na jedinstvenu avanturu istraživanja i otkrivanja planine Mosor, kao i udaljenog otoka Hvara. 


Drevni Iliri bavili su se zamljoradnjom i stočarstvom , te su na planini imali sve što im treba za život. Tako su planini i nadjenuli ime, koje su kasnije, doselavanjem prihvatili i Hrvati. Mosor je složenica Mol (brdo) i sor (izvor).  Iako je Mosor zbog vapnenačke gra─Ĺe bezvodan, na njemu postoji nekoliko izvora. Iako primorska, planina Mosor ne spušta se do Jadranskog mora, već se izme─Ĺu nalazi pravilna kosa, širine 2km, visine 400-800m, koju presjeca rijeka Cetina i gdje se nalaze slikovita sela iz drevne Poljičke republike, te na sve to vlada lijep pogled sa najvišeg vrha Mosor-a.


Planinarsko društvo 'Ludbreg' Vas poziva  09.10.11.  ožujka 2012 .g. (petak, subota, nedjelja) na izlet i planinarski pohod po planini Mosor, posjet Splitu, te pohod preko otoka Hvara
s usponom na vrhove kto HPO
Mosor - Ljubljan 1262m, Veliki Kabel 1339m  
Hvar - Sveti Nikola 628m


  Pozivaju se članovi PD Ludbreg, kao i članovi drugih planinarskih društava da se prijave za ovaj izlet.

Uz druge zanimljivosti, nezaboravne poglede, autothonu sredinu i netaknutu prirodu, vrhovi su i kontrolne točke Hrvatske planinarske obilaznice.

Način odlaska i plan puta:

1 dan (četvrtak) 08.3.12 - Makarska (nočenje podno Biokova)
Na izlet se polazi osobnim automobilima. Polazak je u četvrtak iz Ludbrega u 18h za Makarsku. Nočenje u Tučepima (kod Makarske) kako bi u petak u 9h krenuli iz Gornjeg Sitna na planinu Mosor.
Nočenje je u apartmanima, pored mora. Cijena nočenja je 40,00 kn .

2 dan (petak) 09.3.12 - Planina Mosor  (upoznajmo Mosor)
Nakon jutarnje kave, u obližnjem kafiću uz rivu, polazak iz Makarske u 7.30h. Vožnja obalom za Gornje Sitno, 560m. Uspon od 702m relativno, na vrh Lubljan , 1262m (kota HPO). Sa Ljubljana, hrbtom planine, a preko vrha Mosor i skloništa Vickov stup polazimo na najviši vrh Mosora Veliki Kabal, 1339m (kota HPO). Sa Velikog Kabla spuštamo se u planinarski dom Umberto Girometa, gdje ćemo nočiti. Procjenjuje se da će tura sa dužim odmorima i bez žurbe (lagano) trajati oko 8h. U planinarskom domu može se dobiti hrana i piće. Cijena nočenja u planinarskom domu Umberto Girometta je 40,00 kn za članove planinarskih udruga.

3 dan (subota) 10.3.12 - Split - Hvar (Starigrad) (dan za razgledavnje i aktivni odmor)
U 9h polazak iz Umberto Girometa i spuštanje oko 1h u Gornje Sitno do automobila te odlazak u Split. Automobile ostavljamo u Splitu, parkiranje,  priprema i pakiranje stvari za odlazak trajektom na Hvar. Trajekt polazi u 14.30h za Starigrad na Hvaru. Šetnja po Splitu do polaska trajekta. Nakon dolaska u Starigrad  na Hvaru (oko 16.30h) smještaj kod domaćina u apartmanima. Preostalo vrijeme, šetnja i razgledavanje Starigrada. Večera u obližnjoj konobi prema dogovoru. Nočenje.
Cijena nočenja u Starigradu je 100 kn . Cijena večere je 50,00 kn tko želi. Cijena trajekta je 39,00 kn u jednom smjeru

4 dan (nedjelja) 11.3.12 -  Hvar (Sv.Nedjelja-unutrašnjost-Starigrad) ( pješice preko Hvara)
U 7h odlazak taxi-kombijem u Svetu Nedjelju na Hvaru. Kraća šetnja uz obalu i razgledavanje Svete Nedjelje . Uspon na najviši vrh Hvara Sveti Nikola , 628m .  Pješačenje prema Starigradu uz posjete starim otočnim selima, prolazak kroz selo Dol, te vinogradima do Starigrada. Predvi─Ĺeno je zaustavljanje i pauza u konobi u Dolu ili drugdje. Polazak trajekta za Split je u 17.30h. Dolazak u Split oko 19.30h. Piće u Splitu, druženje s prijateljima. Povratak u Ludbreg u kasnim večernjim satima. Cijena taksi prijevoza u Svetu Nedjelju je 50,00 kn. Cijena trajekta za Split 39,00 kn


Cijena prijevoza
Cijena prijevoza ovisi o broju sudionika i broju automobila, a iznosi  340 kn za 5 osoba,
ili 450,00 kn za 4 osobe u autu. U slučaju da ne na─Ĺemo slobodno mjesto za parkiranje u Splitu trebati će dodatno platiti i parkiranje cca oko 40-50 kn/osobi. Cijena vrijedi ukoliko se ne povečaju cijene goriva,

Potrebna oprema :
Osnovna planinarska oprema i odjeća prema želji i potrebi , za 2 dana planinarenja (čvrste cipele, jakna ili toplija odjeća za slučaj hladnoće na planini, rezervne majice, čarape i ostala odjeća, kapa za hladnoću i sunce, rukavice, naočale za sunce , 2 karabinjera i zamka, štapovi za hodanje) . Vreća za spavanje prema želji, no nije neophodna.  Planinarske iskaznice, dnevnici HPO,  tinta za žigove.

Prehrana :
Petak , put u Makarsku i hrana iz ruksaka . Hrana na planinarenju po Mosoru iz ruksaka.
U planinarskiom domu Umberto Girometta, nakon planinarenja, predvečer, možemo dobiti piće i hranu ako se prije najavi pošto je petak.  U subotu hrana se može nabaviti u dućanima u Splitu ili nekom selu na kosama prema odlasku u trajektnu luku iz G.Sitna ili restoranu u Splitu . Subotu uvećer je predvi─Ĺena zajednička većera u konobi u Starigradu na Hvaru. U nedjelju hrana iz ruksaka.
Voda prema potrebi. Prvi dan za cca 8h planinarenja (2-3 l)(Nema izvora po putu). Drugi dan oko 6-7h planinarenja. Drugi dan vode će vjerojatno biti i po putu pa nisu potrebne veće količine.


Žigovi HPO

Ljubljan  (1262m), KT HPO, Mosor
Veliki Kabal  (1339m), KT HPO, Mosor (najviši vrh Mosora)
Sveti Nikola (628) KT HPO , Hvar (najviši vrh Hvara)

Prijave :
Automobili će se popunjavati redosljedom prijava (ide se sa jednim ili više automobila ). Minimalan broj prijava za odlazak po automobilu je 4 planinara. Akontacija iznosi 200,00 kn, te će se smatrati da je osoba prijavljena datumom uplate akontacije. Uplate akontacije moguće su i na ŽR Planinarskog društva Ludbreg, a ostatak uplata odmah po polasku. ŽR 2360000-1101906593

Ostale napomene :
U slučaju loših vremenskh prilika (kiša), datum izleta pomiće se za tjedan dana. U slučaju da će i taj tjedan biti izuzetno loši vremenski uvjeti datum polaska se pomiće opet na idući tjedan  U slučaju da će i taj tjedan biti izuzetno loši vremenski uvjeti,  izlet se odga─Ĺa do daljnjega. U slučaju nenadanih promjena vremenskih uvjeta na samom terenu ili drugih nepredvi─Ĺenih ili iskrslih okolnosti vodiči mogu doraditi ili izmjeniti plan izleta. Vodiči će sve potrebno učiniti za maksimalnu sigurnost sudionika, no na izlet svatko odlazi na svoju vlastitu odgovornost.


Organizatori i vodići, te prijave : Nada ─Éurin (091-216-7590), Damir Klarić (098-267-067)
e-mail : nada.djurin@gmail.com
            damir.klaric@astrum.hr

Tura i profili kretanja

MOSOR

http://www.crtice-hrvatske.com/pdludbreg/izleti/mosor-split-hvar-2012/tura-mosor-ok.jpg
Tura Mosorhttp://www.crtice-hrvatske.com/pdludbreg/izleti/mosor-split-hvar-2012/profil-mosor-ok.jpg
Profil Ture - Mosor


http://www.crtice-hrvatske.com/pdludbreg/izleti/mosor-split-hvar-2012/terra-mosor.jpg
Terra mosorHVAR

http://www.crtice-hrvatske.com/pdludbreg/izleti/mosor-split-hvar-2012/tura-hvar.jpg 
Tura Hvar
http://www.crtice-hrvatske.com/pdludbreg/izleti/mosor-split-hvar-2012/profil-hvar.jpg
Profil Hvar


http://www.crtice-hrvatske.com/pdludbreg/izleti/mosor-split-hvar-2012/terra-hvar.jpg
Terra Hvar


Na╣i sponzori

 
Reklame

Razmjena banera
www.lastminute-hr.com
www.nekretnine-info.com