Početna
Dobro došli : Gost
Posjetitelja online : 4
Statistika : AWstats
 
Prijave i registracije
 
Prijava suradnika
 
Prijave i registracije članova
 
Ažuriranje podataka gradovi
 
Tražilica - crtice

 
Najnoviji članci
Srednji Velebit
Sjeverni Velebit
Dramati─Źno u snje┼żnoj me─çavi na 2500 ndm
Zir
Pri─Źa o jednom kalcitu
Pravilnik o strogo zaštićenim gljivama
─îe┼íka smr─Źkovica
Proljetne biljke i gljive u Podravini
Jedinstvo znamenitosti zapadnog Kalnika
 
Najnovije destinacije
Omiska Dinara Kruzno
Biokovo - vrhovi
Kri┼żevci - Kalnik (pl. dom)
Ludbreška planinarska obilaznica
Krma - Triglav 4/5.10.2008 Slovenija
Egeria put - Hrvatska - Iovia
Sveti Vid - otok Pag
Spilja pod Zir - om
ZIR
Podkilavac-Mudna dol-Hahli─çi-Kolac-Podki
 
Najnovije Web shop
SVILAJA, PLANINARSKA MAPA ZEMLJOVID,1:25000, HGSS
PROMINA , PLANINARSKA MAPA, ZEMLJOVID , 1:25000 , HGSS
OTOK RAB , PLANINARSKA MAPA, ZEMLJOVID, 1:25000 , HGSS
BRA─î BIKE, BICIKLOM PO BRA─îU, MAPA 1:45000, HGSS
DINARA-TROGLAVSKA SKUPINA-ZAPAD ,PLANINARSKA MAPA,1:25000
 
Najnovije kampovi
admin1
camp mlaska
CAMP SEGET
CAMP VRANJICA BELVEDERE
Diana & Josip
 
Interesantni linkovi


 

Mo┼żda ─çe Vas zanimati

 

Planinarsko dru╣tvo "Ludbreg"
Slike :   
28.4.12-1.5.12 Najava - POHOD PO BIOKOVU , BIOKOVO

Povratak

PD LUDBREG , poziva Vas na pohod po Biokovu
"Biokovsko krstarenje II " od 28.4.2012-1.5.2012

BIOKOVO je divlja, surova i opasna planina. Ali Biokovo je i planina ljepotica.


Plan puta i pohoda:


28.4.2012 (subota)
Odlazak u Makarsku (podno Biokova) je vlastitim automobilima , s polaskom 28.4.2012 , subota u 5h ujutro iz Ludbrega. Nakon odmora
te preuzimanja ključeva od kuća, šetnje po Makarskoj i Brelima, oko 15h , napuštamo civilizaciju nekoliko dana i krećemo iz Gornjih Brela(310m) na sklonište na Bukovcu (1030m) . Djelomično markirana uhodana staza (oko 3h hoda i 720m relativne razlike)
Nočenje u kući na Bukovcu. Ima izvor prije kuće i cisterna kod kuće.

29.4.2012 (nedjelja)
Pokret u ranu zoru sa pojavom prve danje svjetlosti (cca 6h ujutri ili prije) na Šćirovac ili Miletnjak (1619m), najnedostupniji vrh u Hrvatskoj (procjena do 3h uspona, i oko 600m relativne razlike). Nakon Šćirevca krećemo sa Šćirevca na Svetog Iliju(1642m). Procjena (do 1,5h hoda). Zatim prema pl. kući Lokve (do 6h hoda)
Nočenje u pl.kući Lokve. U smjeru kretanja, a 30 min ispod vrha Sv.Ilija ima izvor vode, kao i kod Radića stanovi, 2h od vrha Sv.Ilija. Obvezne su tablete za pročiščavanje vode.

30.4.2012. (ponedjeljak)
Od pl. kuće Lokva odlazimo na Mali i Veliki Šibenik (1388m), odakle vladaju ludilo pogledi na čitav Makarski arhipelag. Vraćamo na Borovac preko kojega se spuštamo u Veliko Brdo ili do same Makarske na kupanje i osvježenje. Ukupno oko 9-10h hoda. Nočenje u Makarskoj.

1.5.2012. (utorak)
Odlazak automobilima Biokovskom cestom do početka puta za Kimet. (1240m). Pješačenje do vrha Kimet (1536m). Cca 1,5h u jednom smjeru i toliko natrag. Povratak u Ludbreg do 23h.

Cijene:
Nočenja su od 40-50kn, odvisno o kući. U Makarskoj će nočenje biti nešto skuplje. Svi zajednički troškovi, poput puta i slično djele se sa brojem osoba.

Potrebna oprema :
Osnovna planinarska oprema i odjeća prema želji i potrebi za 3 dana planinarenja (čvrste cipele, jakna i toplija odjeća za slučaj hladnoće na planini, rezervne majice, čarape i ostala odjeća, kapa za hladnoću,vjetar i sunce, kabanica, rukavice, naočale za sunce , krema za sunčanje, 2 karabinera i zamka, štapovi za hodanje, čeona svjetiljka), vreća za spavanje. Planinarske iskaznice, dnevnici HPO, tinta za žigove. I sve ostalo što mislite da će Vam biti potrebno.

Prehrana :
Hrana iz ruksaka od polaska na kuću Bukovac iz Brela, do spusta u Makarsku. Dakle, hrana iz ruksaka za subotu navečer, nedjelju i ponedjeljak. U ponedjeljak predvečer smo u Makarskoj, pa se može i u restoran.

Voda:
Voda je na Biokovu posebno značajna, bitna i važna. U slučaju vručina zalihe vode brže se troše. Po putu za kuću Bukovac postoji izvor vode 30min prije kuće. Te se tamo mogu nadopuniti zalihe potrebne za nedjeljnu turu, jer prolazimo pored izvora. Tako─Ĺer postoje i gusterne s vodom kod same kuće. Potrebno je imati tablete za pročiščavanje vode. Nedjelja. Oko 30 min ispod Svetog Ilije postoji izvor. Tako─Ĺer kod Radića Stanova, 2h od Svetog Ilije postoji izvor za koje su neophodne tablete za pročiščavanje. Dalje izvora nema do Lokvi. Preporuka je na Bukovcu uzeti zalihe vode za čitav dan nedjeljnog planinarenja. Za turu u ponedjeljak vodu nadopunjujemo na Lokvama, a tablete za pročiščavanje vjerojatno nisu potrebne.

Vrhovi HPO (Hrv.planinarske obilaznice) koje ćemo posjetiti :
Šćirevac (Miletnjak) 1619
Sv.Ilija 1642
Veliki Šibenik 1388
Kimet 1536


Ostale napomene :
U slučaju loših vremenskh prilika (kiša), datum izleta odga─Ĺa se za sljedeću priliku. U slučaju nenadanih promjena vremenskih uvjeta na samom terenu ili drugih nepredvi─Ĺenih ili iskrslih okolnosti vodiči mogu doraditi ili izmjeniti plan izleta. Vodiči će sve potrebno učiniti za maksimalnu sigurnost sudionika, no na izlet svatko odlazi na svoju vlastitu odgovornost

Vodič pohoda : Damir Klarić

Sve informacije :
098-267-067
na mail : damir.klaric@astrum.hr
ili preko FB poruke


Na╣i sponzori

 
Reklame

Razmjena banera
www.lastminute-hr.com
www.nekretnine-info.com