Početna
Dobro došli : Gost
Posjetitelja online : 6
Statistika : AWstats
 
Prijave i registracije
 
Prijava suradnika
 
Prijave i registracije članova
 
Ažuriranje podataka gradovi
 
Tražilica - crtice

 
Najnoviji članci
Srednji Velebit
Sjeverni Velebit
Dramatično u snježnoj mećavi na 2500 ndm
Zir
Priča o jednom kalcitu
Pravilnik o strogo zaštićenim gljivama
Češka smrčkovica
Proljetne biljke i gljive u Podravini
Jedinstvo znamenitosti zapadnog Kalnika
 
Najnovije destinacije
Omiska Dinara Kruzno
Biokovo - vrhovi
KriĹževci - Kalnik (pl. dom)
LudbreĹĄka planinarska obilaznica
Krma - Triglav 4/5.10.2008 Slovenija
Egeria put - Hrvatska - Iovia
Sveti Vid - otok Pag
Spilja pod Zir - om
ZIR
Podkilavac-Mudna dol-Hahlići-Kolac-Podki
 
Najnovije Web shop
SVILAJA, PLANINARSKA MAPA ZEMLJOVID,1:25000, HGSS
PROMINA , PLANINARSKA MAPA, ZEMLJOVID , 1:25000 , HGSS
OTOK RAB , PLANINARSKA MAPA, ZEMLJOVID, 1:25000 , HGSS
BRAČ BIKE, BICIKLOM PO BRAČU, MAPA 1:45000, HGSS
DINARA-TROGLAVSKA SKUPINA-ZAPAD ,PLANINARSKA MAPA,1:25000
 
Najnovije kampovi
admin1
camp mlaska
CAMP SEGET
CAMP VRANJICA BELVEDERE
Diana & Josip
 
Interesantni linkovi


 

Možda će Vas zanimati

 

Planinarsko društvo "Ludbreg"
Slike :   
04.02.2007 NAJAVA-Izlet na Ravnu Goru - 04.02.07, Nedjelja.

Povratak

PD Ludbreg organizira 04. veljače 2007. izlet na RAVNU GORU.

 

Polazak je iz Ludbrega u u 8.15.  Sastanak je na parkiralištu Snack Bara Sigečak u Sigecu Ludbreškom . Ide se osobnim automobilima. U Varaždinu se sastajemo sa ostalim sudionicima.

 

Vožnja preko Vidovca, Stažnjevca, Bedenca i dalje kroz naselje Kamenica do ulaza u klanac potoka Kamenica. Pješačenje do planinarskog doma 'Krešimir Filić' u trajanju od oko dva sata planinarskom stazom kroz Lapornjak i grebenom Hudo duplje ( brojne vrtače ). Dalje sve po dogovoru i u skladu sa vremenom.

 

Vodić je Željko Remar.

 

Molimo Vas da se prijavite za izlet na tel broj 098-267-067, Damir .

 

U slučaju lošeg vremena izlet se odgađa.


Komentari
Ime : Željko
Datum : 2007-02-06
KROZ KLANAC LAPORNJAK Nedjelja, 04. veljače 2006. Sudjelovali : Kornelija, Martina, Damir i Željko iz PD-a 'Ludbreg, Ana, Cica i Dada iz HPD-a 'MIV', te Zdenka iz PD-a 'Ravna gora'. Iskusni planinari znaju da je dan sa mnogo toplog zimskog sunca, vedrim nebom i kristalno čistim zrakom pravi trenutak za obilazak Ravne gore.Zbog toga se čak stotinjak izletnika iz Hrvatskog zagorja i Međimurja odlučilo da prvu nedjelju u veljači provede upravo na toj atraktivnoj zagorskoj planini. Dok se je do planinarskih kuća 'Filićev dom' ( 660 m ) i 'Pusti duh' ( 672 m ) većina njih popela stazom iz pravca Trakošćana, grupa ludbreških i varaždinskih planinara odlučila se na prilaz kroz Lapornjak, dugački klanac oštro usječen između grebena Babice i Zovec.Naime, u ovo se vrijeme, zbog odsustva guste vegetacije, na tom dijelu planine može vidjeti mnoštvo geomorfoloških tvorevina, stvorenih klizanjem slojeva stijena i djelovanjem vode na mekani vapnenac, a po kojima je Ravna gora na daleko poznata. Već na samom ulazu u klanac, nedaleko od mjesta gdje se potočić Lapornjak ulijeva u potok Kamenicu, pažljivi promatrač može zamijetiti otvor prilično prostrane špilje zvane Škedenj.Pristup do nje malo je zahtjevniji jer je smještena na vrlo strmom i debelim slojem suhog lišća pokrivenom obronku brda.U njezinoj se blizini nalazi nekoliko dobro uglačanih ploha gorskih zrcala, a po okolnim strminama mnoštvo vodom ispranog stijenja, prepunog rupa i pukotina. Ništa manje zanimljiv nije niti gornji dio staze, koji od Križišća ( oko 500 m, hranilište za divljač ) vodi preko zaravni smještene između vrha Plat ( 584 m ) i grebena Hudo duplje ( 656 m ).Tamo se mogu vidjeti brojne duboke vrtače, okružene slikovitim kamenim gromadama i pitomom bukovom šumom.Krševiti hrbat Dugog vrha, jugozapadnog grebena Ravne gore, ove je zime izletnike dočekao raskošno okićen žuto zelenim cvijetovima mirisavog kukurijeka, stručcima bijelih visibaba i plavim jetrenkama, a osobito je vrijedan prvi ovogodišnji nalaz kod nas izuzetno rijetke predalpske maćuhice ( Viola tricolor ssp. subalpina ).Pojava ove maćuhice ulijeva nadu da njezino već prije zabilježeno stanište ipak nije u potpunosti uništeno tijekom gradnje telekomunikacijskog centra nedaleko 'Filićeva doma'. Na kraju puta planinari su predahnuli kod vidikovca uređenog neposredno uz nekada popularni prirodni Balkon, a s kojeg se, zbog vrlo povoljnih meteoroloških uvjeta, moglo uživati u nezaboravnom pogledu na dvorac Trakošćan, zapadne vrhove Ivančice, Medvednicu, Strahinjčicu, Donačku goru, Boč i snijegom pokrivene alpske vrhove.
 
Ime : Damir
Datum : 2007-02-06
Na izletu je sudjelovalo 8 ljubitelja prirode, rekreacijskog pješaćenja te svježeg zraka i fenomenalnih pogleda koji su se taj dan pružali sve do slovenskih alpa . Pridružile su nam se i simpatične planinarke iz drugih planinarskih društava . Vrijeme je bilo odlično i kristalno čisto. Mnoštvo procvjetalih kukurjeka, plučnjaka te šetnja grebenom Ravne Gore, kroz ponešto leda i snijega, pored zanimljivih i dubokih vrtača upotpunili su pravi proljetni ugođaj. Nakon 2 sata hoda po atraktivnoj i zanimljivoj planinarskoj stazi ( moram priznati da sam iznenađen ljepotom staze ), najviše je na klupici pored doma pasao topli grah kojeg su posluživali u Filićevu domu. Za ljubitelje gemišta (Jankec,...) da napomenem da gore imaju i kvalitetne gemište... Ravna Gora razlikuje se u mnogo stvari od Ivanšćice ! Hladan vjetar i proljetno sunce prave su baterije za novi radni tjedan. Varaždinec se uvukao u spilju Škedenj u koju kaže stane preko 20-ak osoba. Ja sam je prije sa Cicom proletio tako da ju nisam ni vidio. No idući puta idemo ja i mEdo u dubinsko istraživanje ... Fotografije su ovdje : http://www.crtice-hrvatske.com/susreti.php?link=planine/ravna_gora_040207&broj=54
 

Naši sponzori

 
Reklame

Razmjena banera
www.lastminute-hr.com
www.nekretnine-info.com