Početna
Dobro došli : Gost
Posjetitelja online : 4
Statistika : AWstats
 
Prijave i registracije
 
Prijava suradnika
 
Prijave i registracije članova
 
Ažuriranje podataka gradovi
 
Tražilica - crtice

 
Najnoviji članci
Srednji Velebit
Sjeverni Velebit
Dramati─Źno u snje┼żnoj me─çavi na 2500 ndm
Zir
Pri─Źa o jednom kalcitu
Pravilnik o strogo zaštićenim gljivama
─îe┼íka smr─Źkovica
Proljetne biljke i gljive u Podravini
Jedinstvo znamenitosti zapadnog Kalnika
 
Najnovije destinacije
Omiska Dinara Kruzno
Biokovo - vrhovi
Kri┼żevci - Kalnik (pl. dom)
Ludbreška planinarska obilaznica
Krma - Triglav 4/5.10.2008 Slovenija
Egeria put - Hrvatska - Iovia
Sveti Vid - otok Pag
Spilja pod Zir - om
ZIR
Podkilavac-Mudna dol-Hahli─çi-Kolac-Podki
 
Najnovije Web shop
SVILAJA, PLANINARSKA MAPA ZEMLJOVID,1:25000, HGSS
PROMINA , PLANINARSKA MAPA, ZEMLJOVID , 1:25000 , HGSS
OTOK RAB , PLANINARSKA MAPA, ZEMLJOVID, 1:25000 , HGSS
BRA─î BIKE, BICIKLOM PO BRA─îU, MAPA 1:45000, HGSS
DINARA-TROGLAVSKA SKUPINA-ZAPAD ,PLANINARSKA MAPA,1:25000
 
Najnovije kampovi
admin1
camp mlaska
CAMP SEGET
CAMP VRANJICA BELVEDERE
Diana & Josip
 
Interesantni linkovi


 

Mo┼żda ─çe Vas zanimati

 

Planinarsko dru╣tvo "Ludbreg"
Slike :   
14.01.2007 Pohod preko Ivanšćice na Belecgrad i natrag

Povratak

Planinari planinarskog društva Ludbreg (Nikola Klarić,Kornelija Klarić, Marko Horvat, Martina Kivač, Nikola Kirić,Petar Kirić, Damir Klarić i Željko Remar) u Nedjelju 14.01.2007.  rano u jutro u 6:30 krenuli su na još jedan pohod.

Krenuli su na Ivančicu to jest na Belecgrad koji se nalazio potpuno na drugoj strani Ivančice. Svi smo bili u kondiciji pa smo počeli hodati iznimno brzo. Krenuli smo gore po stazi Mrzljak. Nakon staze Mrzljak spuštali smo se strmo dolje prema Belecgradu. Staza je bila obasipana liščem, tako da je skoro cijeli put bio sklizak zbog lišča.

Na belecgradu bio je organiziran susret planinara. Tamo smo stekli nova prijateljstva, a i družili smo se i sa starim prijateljima. Dijelile su se tombule iz kojih smo mogli izvući iznimno lijepe i zanimljive nagrade te suvenire.

Nakon druženja sa ostalim planinarima morali smo krenuti da nas na putu nebi sustigao mrak. Na putu prema autu bilo je teže hodati jer  smo po strmini išli gore. No sve smo to usavršili samo što nas je pri kraju uhvatio malo mrak ali to nije bilo važno jer smo već bili kod auta.Vratili smo se oko pola šest. Za neke je to bio naporan dan ali i zanimljiv. Nadam se da će nas slijedeći put biti u višem broju jer želim da više ljudi vidi prirodne ljepote kakve se kod kuće možda ne mogu vidjeti.                                                  

                                                       Pisala: Kornelija Klarić


Komentari
Ime : Kornelija KlariŠ
Datum : 2007-09-11
ja sam iz kt
 
Ime : prvi
Datum : 2007-01-30
Bravo PD "LUDBREG"
 
Ime : «eljko
Datum : 2007-01-26
Onaj drugi, «.S., je «eljko Slunjski. Ja ga ne poznajem. Njegova je prva polovica teksta i dvije slike, a moj je drugi dio i Ŕetri slike.
 
Ime : Damir
Datum : 2007-01-26
«elljko, super je ispao Ŕlanak u Varażdincu...prek cijele stranice... ! Tko je jo╣ onaj drugi potpisani na kraju....?
 
Ime : damir
Datum : 2007-01-24
Jo╣ nis vidio-kod nas dolazi tek u srijedu u kioske
 
Ime : «eljko
Datum : 2007-01-23
Lijepo ste ispali u Varażdinskim vijestima.
 
Ime : Damir
Datum : 2007-01-20
Samo da nadodam da su na susretima bili i planinari iz Kunagore (Pregrada) te iz Marije Bistrice, a mozda i jos ponekog mjesta...
 
Ime : «eljko
Datum : 2007-01-19
PLANINARI NA ZAGORSKIM STAZAMA ZIMSKI SUSRET KOD BELECGRADA Hrvatsko planinarsko dru╣tvo 'Belecgrad' iz Belca, posljednjih godina nedvojbeno najaktivnije na podruŔju Hrvatskog zagorja, tijekom godine organizira tri velika okupljanja planinara.Prvo je veŠ u sijeŔnju, a zatim slijede po jedno u lipnju i rujnu.Tako je i ove godine u nedjelju, 14. sijeŔnja, upriliŔen sada veŠ tradicionalni zimski susret kod planinarske kuŠe 'Belecgrad' ( 445 m ), smje╣tene pod zidinama istoimene srednjovjekovne utvrde.Pozivu uvijek prijaznih domaŠina odazvalo se stotinjak planinara iz gotovo svih krajeva sjeverozapadne Hrvatske. Lijepo i toplo vrijeme iskoristili su i Ŕlanovi planinarskih dru╣tava s podruŔja Varażdinske żupanije da posjete jo╣ uvijek premalo poznate jużne obronke IvanŔice.Tako su se kod Belecgrada mogli susresti planinari iz Varażdina, Ludbrega, Ivanca i Varażdinskih Toplica.Osobito su zapażeni bili Ŕlanovi PD-a 'Ludbreg', najmla­eg dru╣tva ne samo po datumu osnivanja, veŠ i po starosti Ŕlanstva.Naime, grupa od ╣estero mali╣ana, predvo­enih Damirom KlariŠem, do Belecgrada je stigla sa sjeverne strane planine vrlo zahtjevnim putom koji od Prigorca vodi preko izvora Mrzljak, a zatim se do planinarske kuŠe spu╣ta strmim klancem potoka Brana. VeŠina izletnika ipak se odluŔila za lak╣i prilaz iz naselja Belec i vrijeme posvetila obilasku obliżnjih vrhova Mindżalovec ( 659 m ) i Osinec ( 531 m ), te ostataka utvrde Belecgrad ( 539 m ), odnosno laganoj ╣etnji popularnom Eko stazom, trasiranom prije tri godine uz potok Brana, koji je jedan od najljep╣ih na IvanŔici.U dubokom klancu, kojim potok vijuga, poznavatelji biljnog svijeta zagorskih planina mogli su użivati u ljepoti prvih cvijetova plave jetrenke i njeżno rużiŔastog obiŔnog likovca.SudeŠi prema raspolożivim podacima to je njihovo najranije pojavljivanje na podruŔju IvanŔice.A na kraju, nakon dovoljno prolivenog znoja, sudionici ovogodi╣njeg zimskog susreta planinara mogli su se posvetiti veselom drużenju uz domaŠe jelo i piŠe, te zvonku glazbu 'DeŔkih z bregov'.
 
Ime :
Datum : 2007-01-17
Bravo, Kornelija!
 

Na╣i sponzori

 
Reklame

Razmjena banera
www.lastminute-hr.com
www.nekretnine-info.com